Web Analytics Made Easy - Statcounter

شب گذشته (شنبه ۲۳ بهمن) در قالب چهارمین شب از سی‌وهفتمین جشنواره موسیقی فجر، کنسرت علیرضا طلیسچی در سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی برگزار شد.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، این کنسرت قرار بود ساعت ۱۹ شروع شود که با گذشت حدود ۱۰ دقیقه از این ساعت، صدایی به شکل اپراتور حضور مخاطبان را به سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر خوشامد گفت و از آنها خواست در طول اجرای برنامه تمامی پروتکل‌ها را رعایت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سالن تقریباً خالی است و فقط همکف صندلی‌ها و جایگاه‌ها پر شده که البته تا آخر کنسرت همکف به صورت کامل پر می‌شود اما ردیف‌های بالایی سالن میلاد تک تک و چند نفر در میان هر چند ردیف دیده می‌شود که احتمالاً به دلیل رعایت پروتکل‌ها و شرایط کرونایی کشور است.

تا قبل از ساعت ۱۹:۱۵ اعضای گروه سر جایگاه‌های خود مستقر می‌شوند و دقایقی بعد شروع به نوازندگی می‌کنند. «زندگی جونم» اولین قطعه‌ای است که طلیسچی همزمان با خواندن آن وارد استیج می‌شود. قطعه‌ای که خودش ترانه سرای آن هم هست و در بخشی از آن می‌خواند «خود ماه اینقدر ماه نیست که تو انقد ماهی»

طلیسچی بعد از قطعه اول با حضار سالن احوالپرسی کرد و گفت: خیلی خیلی خوش آمدید به کنسرت خودتان، خیلی خوشحالم که چشم در برابر چشم شما ایستادم.

این خواننده پاپ به رسم همه پاپ‌خوان‌ها و به منظور تهییج مخاطبان برای دست و جیغ و هورا بیان کرد: «می‌بینم که جسته و گریخته و با فاصله اجتماعی نشسته‌اید اما این باعث نشه که از جیغ هاتون کم بشه. پس با دست و جیغ بریم سراغ آهنگ بعدی.»

این درخواست خوانندگان پاپ برای «جیغ کشیدن» مخاطبانشان تقریباً سنت ثابت اکثر کنسرت هاست و گویی در پایان هر کنسرت به تعداد جیغ‌های مخاطبان است که اعتبار هر اجرا سنجیده می‌شود.

طلسیچی در ابتدا، وسط و پایان هر قطعه مخاطبان را به جیغ کشی‌های جمعی دعوت کرد و گفت: «دمتون گرم واقعاً به نسبت تعدادی که در سالن نشسته‌اید به صدای جیغ‌تون نمی‌خوره.»

این خواننده پاپ، یکی از قطعات تلفیقی خود را هم در ادامه برای مخاطبانش اجرا کرد و در توضیحاتی گفت: زمانی موسیقی تلفیقی بازارش داغ شد خوانندگان موسیقی سنتی با خوانندگان پاپ می‌خواندند. ما آن زمانی با سعید آتانی قطعه‌ای اجرا کردیم که الان خودش نیست اما صدایش در این قطعه هست.

و بعد روی این قطعه با نام «به خودم بد کردم» که صدای خواننده دیگری هم بود، خوانندگی کرد.

نکته قابل توجه در این کنسرت مخاطبانی بودند که بی هیچ نگرانی ماسک‌های خود را برداشته و هر یک با جیغ و انواع انرژی‌ها تنفس‌های خود را لحظه به لحظه به سالن می‌دادند. تنفس هایی که این بار بنایی بر احیا نداشت و هر یک نفر می‌توانست سلامت دیگر حاضران در سالن را تهدید کند. هرچند قبل از کنسرت و در ابتدای ورود جمعیت به سالن همه با تب‌سنج چک می‌شدند اما این شرایط می‌توانست فضای خطرناکی را از نظر رعایت پروتکل‌های بهداشتی رقم بزند.

قطعه بعدی طلیسچی «دیوونه دوست‌داشتنی» بود که او از مخاطبان پرسید: «یخ‌ها آب شد؟» و بعد از آن‌ها خواست قطعه را خودشان بخوانند.

طلیسچی در این کنسرت دو قطعه را با همراهی جمعیت حاضر در سالن خواند و خبر داد که قرار است ویدئو کلیپی ضبط شود که صدای مردم در آن است. حضار هم که با بلیت‌های ۳۰۰ هزار تومانی به کنسرت آمده بودند، گویی قرار بود سنگ تمام بگذارند و استفاده از ماسک در این میان حداقلی ترین موردی بود که احتمالاً رعایت می‌کردند.

«لیلا» که به تازگی منتشر شده و «قاف» دیگر قطعاتی بودند که طلیسچی در این کنسرت اجرایشان کرد که مورد استقبال فراوانی هم قرار گرفت.

طلیسچی آهنگ بعدی خود را با گفتن از هدف، معرفی کرد و وقتی از اهداف آدم‌های مختلف گفت چند نفری از میان سالن نام قطعه او را با عنوان «آخرش قشنگ باشه» فریاد کردند.

او در پایان کنسرت هم سه آهنگ را دوباره خواند و باز هم حضار را به دعوت کرد تا بدون موسیقی و بدون همراهی خودش قطعات را اجرا و همخوانی کنند و در جمله انتهایی اجرای خود نیز خطاب به حضار گفت: «خیلی ممنونم که امشب را برای من زیبا کردید. به افتخار خودتان یک جیغ زیبا بکشید.»

کد خبر 657003 برچسب‌ها موسیقی - چهره - ساز - آلبوم - اجرا موسیقی - جشنواره - نمایشگاه - نشست

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۶۶۷۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات «شب نغمه‌های اذان ایرانی» اعلام شد/ تجلیل از ۲ موذن پیشگام

به گزارش خبرگزاری مهر، اولین «شب نغمه های اذان ایرانی» روز شنبه بیست و دوم اردیبهشت سال جاری با ارایه نمونه‌هایی از تولیدات تازه اجرای اذان در دستگاه‌های موسیقی اصیل ایرانی و اجرای برنامه ارکستر «نیایش» به سرپرستی علیرضا امینی با منتخب مجموعه‌ای از آثار حوزه مناجات‌خوانی در تالار اندیشه حوزه هنری انقلاب اسلامی میزبان مخاطبان و علاقه‌مندان موسیقی آیینی خواهد بود.

آثار اجرا شده توسط ارکستر «نیایش» در این ویژه‌برنامه به آهنگسازی علیرضا امینی بوده و تنظیم قطعات را نیز ایمان ملکی انجام داده است. ضمن اینکه هاشم احمدوند، سید ابوالفضل عدل، مهدی محمدی، حامد کاظمی و جواد کاپریمی خوانندگان آثار اذان‌ها و آثار منتخب ارکستر نیایش هستند.

مراسم تجلیل از اجرای رحیم موذن‌زاده و نیز احمد مراتب و اهدای لوح‌های یادبود نیز یکی از چند قسمت این برنامه است. ضمن اینکه رونمایی از لوح ثبتی پرونده ثبت اذان‌گویی با موسیقی اصیل دستگاهی آواز ایرانی نیز از دیگر بخش‌های این برنامه خواهد بود.

علیرضا امینی درباره «شب نغمه‌های اذان ایرانی» گفت: من برای اولین بار در پرتو معرفی اجرای نغمه‌های اذان ایرانی به روش پیشینیان که اسناد ضبط شده آن از حدود ۱۱۰ سال پیش موجود است اجرایی را روی صحنه خواهم برد.

وی افزود: نماز جایگاه معنوی بسیار بالایی در میان ایرانیان داشته است و در هر کوچه و خیابانی، هر ایرانی با بیان خود اذان می‌گفته و مردم را برای نماز و عبادت آگاه می‌کرد. همان‌طور که در حال حاضر اذان بیات ترک رحیم موذن‌زاده اردبیلی و شور محمد آقاتی در بهترین روایت ارزش این گونه مهم هنر معنوی را در جامعه ما نشان می‌دهد، ما می‌توانیم با رونق روایت دوباره اذان ایرانی بین هنرمندان آواز اصیل ایرانی، تمام ایرانی ها را با حفظ و روایت اذان آشتی دهیم. اذان می‌تواند به عنوان یک نغمه و مناجات در تمامی لحظات زندگی مردم حضور داشته باشد چرا که تمام جملاتش گفت و گو از صفا و صمیمیت و اصول دینی ما است. اگر بتوانیم این باورها را تقویت کنیم تاثیر مثبتی روی تربیت اخلاقی جامعه خواهد داشت.

این پژوهشگر موسیقی گفت: اجرای اذان ایرانی به عقیده من می‌تواند یکی از بزرگ‌ترین اتفاقات در پرورش نسل جوان جدید ما باشد. وقتی این نسل بتواند اذان را با نغمات قومی و ملی خود بشنود می‌تواند جملات زیبای اذان را اجرا و زمزمه کنند. اذان یک اجرا مختص به اوقات شرعی نیست. موسیقی ملی ما قابلیت‌های والایی دارد که وقتش رسیده به آن اصالت برگردیم و بی‌اعتنایی‌هایی که به موسیقی ملی ایران شده است را پایان دهیم و بدانیم این موسیقی نیاز به برنامه و حمایت دارد. البته باید از حجت الاسلام مهدی خاموشی که از این طرح در سازمان اوقاف و امور خیریه حمایت کردند تشکر کنم. البته جناب مهدی وجدانی وتیم اجرایی پژوهشی ویژه ثبت میراث ناملموس فرهنگی در سازمان میراث فرهنگی و جناب علیرضا ایزدی که لوح ثبتی پرونده اذان‌گویی با نغمات موسیقی اصیل دستگاهی آوازی ایران را برای ما ثبت کردند همکاری های بسیار خوبی با پروژه ما داشتند. این درحالی است که باید از احمد مراتب هم قدردانی ویژه ای داشته باشم که پذیرفت تا برنامه ما حضور پیدا کرده و خاطره اذان‌گویی ایشان بر بام کعبه به عنوان دومین نفر بعد از بلال حبشی و اولین ایرانی را روایت کند.

کد خبر 6094985 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • تصاویر جدید جاستین بیبر که طرفدارانش را نگران کرد + عکس
  • جزییات «شب نغمه‌های اذان ایرانی» اعلام شد/ تجلیل از ۲ موذن پیشگام
  • سالن کنسرت در ملایر ساخته می شود
  • سامان احتشامی در تهران کنسرت برگزار می‌کند
  • خواننده تیتراژ «رستگاری» کنسرت می‌دهد/ انتشار چند تک آهنگ عاشقانه
  • فقط شورای عالی امنیت ملی می‌تواند کنسرت‌ها را لغو کند
  • هیچ نهادی مجاز به لغو کنسرت‌ها نیست/ در سوگِ مرگِ «موسیقی هنری»
  • مشکل برگزاری کنسرت موسیقی در بوشهر حل شد؟
  • وزارت ارشاد: بوشهر قلب تپنده موسیقی است / کنسرت‌های موسیقی در بوشهر هیچ مشکلی برای مجوز ندارند
  • کنسرت‌های موسیقی در بوشهر هیچ مشکلی برای مجوز ندارند